2020. május 1., péntek

Egy hülye vén marha szembesítése az igazsággal!!!!!!

A következő két LENTI képet ez az idióta - a szöveg alatt a két képen - osztotta meg a facebookon.

A poszt nem csak egy embernek szól, hanem minden idiótának, aki hasonlóan gondolkodik!

Természetesen nem tartom a Fideszt jó kormánynak és - mint minden kormány - rengeteg hibát követnek és számtalan esetben hoztak rossz döntéseket, amire szerintem és a társadalom többsége szerint nem is lett volna szükség. DE ettől függetlenül, ha már kritizáljuk őket vagy szembesíteni akarjuk őket a hibáikkal, akkor a valós tényeket mondjuk, ne demagóg sablon-panel hülyeségeket, amelyek a valósággal még csak köszönő viszonyban sincsenek. 

Akik pedig ezt terjesztik szembesíteni kell a fogyatékosságaikkal! Az ilyen buta emberek, mint a fentebb látható is, talán így felfogja a tévedésit és pótolja a hiányosságokat, de ha nem akkor egy jót szórakozhatunk az ilyen barmokon, ahogy lejáratjuk őket.

1. Ezt a 3000 öngyilkost!? Amit speciel nem értem, hogy is jött ki? Ki és miért lett öngyilkos, amiért a Fidesz kormány lenne a felelős? Magát a számot sem értem, hogy jött ki. Megnéztem a statisztikákat és ott 2004 óta folyamatos csökkenés tapasztalható. Tehát ez a rész értelmezhetetlen. Lentebb két statisztika, de egyik sem támasztja alá az illető állításait. Semmilyen módon vagy formában. Tehát ez így ebben a formában egy nagy kacsa.2. 600 ezer menekült?! Ez, hogy jött ki, vagy mit értenek ez alatt? Magyarországról senki sem menekült el, mert 1989 óta senkit nem üldöznek a faji, nemzeti, etnikai, nemi, szexuális, vallási, politikai hovatartozása miatt. Utoljára 1956-ban hagyta el jelentősebb - akkor 200 ezer - menekült Magyarországot. De gondolom az illető a 2004es európai uniós csatlakozásunk óta áttelepült magyarokra gondolt. Azok az illetők, bármennyire is jól hangzik, de sem politikai, sem technikai vagy más értelemben nem menekültek. Ők élve az Európai Unió minden állampolgára számára biztosított jogával áttelepült teljesen törvényesen ás legálisan az Unió más részeire. A munkaerő szabad áramlása az EU egyik alappillére. Aki mást állít az tulajdonképpen hazudik, nem kicsit, hanem nagyon. 

3. A 4 millió ember a létminimum alatt él?!! Milyen statisztika vagy kimutatás alapján? Kik? Mert sehogy nem jön ki a szám. Aki szar nyugdíjat kap, az a ledolgozott éveinek és a korábbi kormányok szar nyugdíj-szabályozásának köszönheti elsősorban a rossz ellátást. Mert kötve hiszem, hogy ezek az elemek 2010 előtt jobb ellátást kaptak volna. Ez így tehát egy erős csúsztatás attól, aki ilyet álít.

4. Pusztuló falvak? Ez értelmezhetetlen, mert egy település elsősorban attól fejlődik, hogy az ott élők tesznek érte vagy sem. Sajna a falvak és a vidék lakossága már több, mint 100 éve csökken, aminek elsősorban az urbanizáció az oka, ezt a jelenlegi kormány nyakába varrni butaság és tájékozatlanságra vall. Amúgy rengeteg falúra költöttek és költenek jelenleg is, és érnek is el kisebb-nagyobb sikereket, de az ilyen településeknek nincs vonzereje, ennyi ezen lehet köpködni meg vergődni, de értelmetlen a mai kormányzatot hibáztatni egy olyan jelenségért, ami az egész világra jellemző.

5. Rabszolga? Nincs rabszolgaság! Sem nálunk, sem az EUban, de az egész világon sem, ahol van, az eleve illegális, de hazánkban nincs ilyen intézmény, sőt az alkotmány keményen tiltja is.

6. Bérek?! Ezt nem értem, most mi a baj, hogy vannak bérek, tehát töröljük el a béreket? Értelmezhetetlen! 

7. Romló egészségügy!? Ez relatív, mihez képest romlott? A jelenlegi kormány a költségvetés több, mint 20 %-át költi egészségügyi kiadásokra, rengeteg kórházat fejlesztett, de ez egy olyan terület, ami sehol a világon nem működik tökéletesen, aki mást állít az hazudik. Lehetne jobb is, de tökéletes és hibátlan soha nem lesz, mint ahogy sehol a világon. Mivel ezt már korábban kifejtettem így akit érdekel keresse vissza az ide vobatkozó posztjaimat.

8. Deviza hitel csalás?! A devizahitelezés 2003-2008 közé esett, amikor szocialista - jelenleg ellenzéki - kormánya volt Magyarországnak. A Fidesz tett erőfeszítéseket - végtörlesztés, eszközkezelő, árfolyamgát, rögzített árfolyam, hitelek szabályozása, devizahitelezés kivezetése, különbözet visszafizetése stb. Az igaz, hogy tehetne még többet, de ezért nem ők a felelősek.

9. Korai halálozás?! Megnéztem számos statisztikát, de ezt semmi nem támasztja alá. És akkor ide is egy adat - igaz nem a legfrissebb. Tehát ez egy kacsa, hiszen 2001 óta éppenséggel nőtt a születéskor várható élettatartam szinte mindenhol az országban.


10. Nyugdíjkorhatár emelése!? Ezek meg uniós tendenciák, sajnos ezzel nem értek egyet, de akármilyen kormányunk is lesz, mindegyik emelni fogja a korhatárt, mert öregszik a társadalom és jelen formában fenntarthatatlan a nyugdíjrendszer. Az pedig tény, hogy a nőknél ez a kormány tett 40 éves könnyítést és egyéb szabályokat. Tehát ez sem igaz.

11. Csökkenő lakosság?! 1920 óta csökken a születések száma és 1981 óta a lakosság az országban. Teszem hozzá ez minden nyugati országban egy létező probléma, tehát ezért nem a jelenlegi kormány felelős, aki próbál ez ellen tenni több kevesebb sikerrel, ami véleményem szerint kevés, a baj a gondolkodással van gyerekvállalás szempontjából.

12. 3000 milliárd nyugdíjvagyon ellopása?! Semmit nem loptak el, de ha a magánnyugdíjra gondol, azt meg nem ellopták, hanem visszaállamosították olyan intézményektől, akik tőzsdei ügyletekbe meg kockázatos értékpapírokba fektették a pénzt. A lényeg, hogy megvan.

13. Traffikok földek fideszesek tulajdonában?! Ez részben igaz, részben meg nem. Aki ezt állítja az erősen túloz és nincs tisztában a realitásokkal.

14. Uszító kampányok?! Én egyről sem tudok!

15. Hazug médiák? Mikor nem hazudott egy média sem? Mindegyik média pártállástól függetlenül a világon mindenhol azt mondja, amit a tulajdonosok akarnak, hogy mondjanak. Nincs független média.

16. Elcsalt választások?! Erről sem tudok és egy nemzetközi szervezet, de még hazai kutatócég, megfigyelő sem erősítette ezt meg. Arról nem beszélve, hogy fizikai képtelenség, tehát ez is kacsa ilyet is ostoba emberek mondanak.

17. 180 fagyhalál?! Kik is verték magukat, az utcán lakásért, hát nem a Fidesz. És kik vannak többségben a nagyobb önkormányzatokban? És ez a tél nem is volt annyira hideg. 


 

1. Nem lopták el, de ez feljebb kifejtve.
2. Nem vették el, az igazság az, hogy átalakították a rendszert, ami nem volt tökéletes, most sem az, de el nem vették, csak sokan kiestek belőle, mivel sok mindent szigorítottak.
3. Ez igaz, részben, de helyesebb lenne, hogy átalakították több kulcsossá az ÁFÁT, mert nem kizárólag 27 %, hanem léteznek kulcsok. Az igazság, hogy 25ről emelték meg 27-re (2 %), de egy sor termék és szolgáltatás esetében viszont 5-18-20 %-ra vitték le. Ha összeadjuk az összes terméket és szolgáltatást, meg az abból származó ÁFÁ-t, akkor még 20 % sem jönne ki. Tehát ez ebben a formában nem igaz.
4. Az egykulcsos adó mindenkit érint, mivel mindenkinek csökkent az SZJA adókulcsa, ha jól tudom egységesen 10 %. És ha jól tudom ez egy fontos cél volt a ballib kormányok számára is. Erős demagógia ezt a gazdagok adójának nevezni és puszta demagógia.
5. Meg megszüntettek egy csomót. Vagyis ez is csak puszta sablondemagógia.
6. Mert, most mi is Magyarország államformája? Elárulom köztársaság, akkor mit is szüntettet meg? Hülyeség ilyeneket állítani és nem is igaz.
7. A közmunka is munka vagy tévednék? De viccet félretéve nem szünt meg a munka, és a járvány előtt a közmunkásként foglalkoztatottak száma már drasztikusan csökkent, ami azt jelenti, hogy a versenyszféra felszívta őket, természetesen jobb fizetésért.
8. Egyetlen gazdának vagy földtulajdonosnak sem vették el a tulajdonát képző földjét. Ez ebben a formában nem igaz.
9. Nem vezették be, ez így ebben a formában nem igaz, de vannak és voltak, sőt lesznek fizetős szakok. Az első diploma most is ingyenes. Sőt most megkapja sok mindenki a diplomát nyelvvizsga nélkül.
10. Ki nem? Ez kb. az egész EU-ra vagy a fél világra igaz, de ebben a formában ez is helytelen. Az ország stratégiai érdeke, hogy jó kapcsolataink legyenek a nagyhatalmakkal, pl. mint az oroszok. És az energiahordozók jelentős részét, még mindig ők szállítják, majdnem az egész EUba! Tehát ez csak puszta dramatizálás és demagógia. Amúgy a ballib kormányok is jóba voltak az oroszokkal.
11. Értelmezhetetlen! Épp, hogy csökkentek az adók, tehát mit és hogyan lopnak el? Ez puszta demagógia és szokásos ellenzéki túlzás, azért jó ilyeneket mondani, mert ezt az állítást sem cáfolni, sem bizonyítani nem lehet, és puszta általánosítás. Korrupció sajnos mindenhol van a világon, ez alól mi sem vagyunk kivételek. De ezt erős túlzás úgy beállítani, mintha csak mostanság volna. Konkrétumok kellenének és bizonyítékok.
12. Sablonpanel demagógia. Fentebb részletezve és ami az egészségügyre igaz, az az oktatásra is. Ezt ki kellene fejteni, mert így értelmezhetetlen.
13. Konkrétumok? Akkor elég hülye az Unijjjó, ha ezek után még is fizet. Vagyis ez is sablonpanel demagógia. Vannak kirívó esetek ez igaz, de nem olyan könnyű azt lenyúlni, mint sokan hiszik. A közbeszerzés meg uniós találmány.
14. Ez egy hülyeség és semmivel nem lehet bizonyítani, ha így volna, akkor a neten nem keringenének ilyen hülyeségek, mint ez a két fenti kép. Ugye? 

vége

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése